Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ο ΠΑΟΚ έγινε 87 ετών!


Ο ΠΑΟΚ έχει σήμερα γενέθλια καθώς συμπλήρωσε 87 χρόνια από την ίδρυση του και πλέον μπαίνει σε μια άλλη εποχή. Φυσικά θέλει να το γιορτάσει με την κατάκτηση του Κυπέλλου.Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει σήμερα 87 χρόνια ζωής και η ΠΑΕ ανέβασε στο επίσημο σάιτ ένα κείμενο με πολλές φωτογραφίες για τα γενέθλια, έχοντας τίτλο: «Χρόνια Πολλά, ΠΑΟΚάρα μου…». Αναλυτικά παρακάτω όλο το κείμενο:Τι διαφορά μπορεί να κάνει ένας χρόνος. Επιφανειακά, ελάχιστα πράγματα. Ουσιαστικά όμως, ο ΠΑΟΚ των 87 ετών, που ιδρύθηκε σαν σήμερα το 1926, μπαίνει σε μια νέα εποχή…
Ο ΠΑΟΚ των χιλιάδων πιστών φίλων ανά τον πλανήτη ζει εδώ και μερικούς μήνες την αναγέννησή του. Η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, ως κύριου μεγαλομετόχου, προσδίδει κύρος, εμπιστοσύνη,προσφέρει όραμα για τη δημιουργία νέων μεγάλων πραγμάτων αντάξιων της 87χρονης ιστορίας του μεγαλύτερου συλλόγου της Μακεδονίας.
Ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ είναι η ιστορική συνέχεια του Κωνσταντινουπολίτικου αθλητικού και πολιτιστικού Σωματείου «Ερμής», που δημιουργήθηκε από Ρωμιούς της Πόλης το έτος 1875, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης – το Πέρα.
Το πρώτο καταστατικό του συλλόγου εγκρίθηκε στις 20 Απριλίου 1926, με απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (αριθμ. 822).
Τα ιδρυτικά μέλη ήταν: Α. Αγγελόπουλος, Α. Αθανασιάδης, Κ. Αναγνωστίδης, Μ. Βεντουρέλλης, Φ. Βυζάντιος (β΄ πρόεδρος), Α. Δημητριάδης, Δ. Δημητριάδης, Ν. Ζουμπουλίδης, Μ. Θεοδοσιάδης, Θ. Ιωακειμόπουλος, Π. Καλπακτσόγλου, Θ. Καρτσαμπέκης, Δ. Κοεμτζόπουλος, Κ. Κοεμτζόπουλος, Π. Κοντόπουλος, Κ. Κρητικός, Μ. Κωνσταντινίδης, Π. Μαλέτσκας, Ι Νικολαίδης, Λ. Παπαδόπουλος, Φ. Σαμαντζόπουλος, Θ. Τσούλκας, Μ. Τσούλκας, Σ. Τριανταφυλλίδης, Τ. Τριανταφυλλίδης (που ήταν και ο πρώτος πρόεδρος).
Αν και επίσημα το πρώτο καταστατικό του συλλόγου εγκρίθηκε την 20η Απριλίου 1926, ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ όπως αναφέρει στο καταστατικό του (άρθρο 16, παράγραφος Β), ότι “Ημέρα γιορτής του ομίλου ορίζεται η ημέρα της ιδρύσεώς του, δηλαδή η 12η Απριλίου”
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου